مشخصات کلی:یک سیم کارته - وزن : 129 گرم
پردازنده:Apple A8 Chipset Dual-Core 64-bit CPU
صفحه نمایش:صفحه نمایش رنگی لمسی IPS LCD - سایز صفحه نمایش: 4.7 اینچ - دارای رزولوشن 1334 × 750 - تراکم پیکسلی: 326 پیکسل بر اینچ - قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ
حافظه:حافظه داخلی 16384 مگابایت - حافظه رم 1024 مگابایت
شبکه های ارتباطی:3G - 4G - GPRS - قابلیت اتصال به اینترنت از طریق وای فای - GPS - NFC - بلوتوث
دوربین:8.0 مگاپیکسل - فوکوس اتوماتیک - فلاش - دوربین مکالمه ویدئویی
صدا:فیش 3.5 میلیمتری هدفون
امکانات نرم افزاری:سیستم عامل Apple iOS 8 - نمایش فایلهای PDF
سایر مشخصات:قطب نما
کیفیت ساخت انقلابی؟ دوربین 8 مگاپیکسلی؟ صفحهنمایش بزرگتر؟ NFC؟ خوب پس چه چیزی در این گوشی یک مزیت جدید برای آن ایجاد مینماید؟ اینها که اکثرا در محصولات 2 سال پیش سایر کمپانیها حضور داشتند! آیا در سال 2014 باید از شنیدن این مشخصات شگفتزده شویم؟ یعنی باید باور کنیم که همه نوآوریهای اپل با خاکسپاری استیو جابز، دفن شدند؟ اما نه، این نمیتواند پایان کار کمپانیای باشد که عنوان باارزشترین برند جهان را یدک میکشد. شاید دلیل اینکه ما هم در مورد محصولات ساخت اپل اینقدر سختگیر شدهایم، همین اعتبار نام اپل است. پس اجازه دهید بدون توجه به هر یک از این اعداد و ارقامی که از پیشرفتهای محصولات جدید در کنفرانسهای اپل اعلام میگردند، به بررسی پرچمداران امسال اپل بپردازیم و در آخر جواب این سوال را بدهیم که آیا آیفون 6 میتواند اپل را سربلند نماید یا خیر؟
طراحی و ساخت
مستقیم بریم سر اصل مطلب، طراحی و ساخت! جایی که در مورد گوشیهای اپل همیشه حرفهای زیادی برای گفتن وجود دارد، و البته حاشیههای زیادی که سعی میکنیم به اکثر آنها اشارهای داشته باشیم.
همانطور که گفتیم، اصلیترین تغییر آیفون 6 به بزرگتر شدن آن برمیگردد. بزرگتر شدنی که باعث تغییر هیچ یک از المانهای متمایز کننده گوشیهای اپل از دیگران نشد، المانهایی مانند کلید هوم معروف این گوشی، لبههای انحنادار، فضای زیاد بالا و پایین صفحهنمایش و البته کیفیت ساخت عالی، همه در این گوشی هم مانند دیگر گوشیهای ساخت اپل وجود دارند.
اما بدنه این گوشی هم مانند دو نسل قبل، کاملا از آلومینیوم ساخته شده که همان حس کیفیت فوقالعاده را به کاربر منتقل مینماید. به محض اینکه گوشی را در دست میگیرید، خنکی آلومینیوم باعث القای حس کیفیت به شما میگردد که مشابهش را شاید بتوان فقط در HTC One احساس نمود. اما با اولین نگاه به گوشی، یک آیپد مینی کوچک، اولین تصویری بود که در ذهنمان تداعی شد. دیگر خبری از لبههای تراشیده شده با الماس در دور قاب نیست و با یک قاب کاملا انحنادار مشابه طراحی آیپد مینی مواجه هستیم. در مورد اینکه آیا این طراحی نسبت به طراحی iPhone 5 و 5s بهتر شده یا بدتر نظری نمیدهیم، چرا که اعتقاد داریم در این مورد نظرات بسیار متفاوت است و به سلیقه افراد بستگی دارد. شاید اگر بخواهم نظر شخصی خودم را در این مورد دخیل کنم، هنوز هم طراحی آیفون 5 را برتر از دیگر گوشیهای ساخت اپل و شاید دیگر کمپانیها بدانم، اما این دلیلی بر زیبا نبودن آیفون 6 نیست. با این حال باید اذعان کنیم این لبههای گرد در دست بهتر جای میگیرد و بهتر مینشیند. با اینکه از لیز بودن قاب پشتی هم نمیتوان چشمپوشی نمود.
نمای جلویی گوشی یک تغییر بزرگ نسبت به مدل قبلی داشته که در همان نگاه اول کاملا به چشم میآید. شیشه صفحهنمایش این گوشی مقداری از قاب بیرونتر است و در محل اتصال به قاب مقداری هم خمیدگی دارد که چشم را به خود جلب میکند. ترکیبی که بیشباهت به لومیا 920 نوکیا هم نیست. جالب اینکه وقتی مدتی با این گوشی کار میکنید، بعد از نگاه به آیفون 5 حس عجیبی از تخت بودن صفحهنمایشهای قبلی به شما دست میدهد که بیشتر به عادت کردن چشم به خمیدگی گوشههای صفحه مرتبط است.
خوشبختانه اپل این گوشی را نیز در همان سه رنگ قبلی یعنی خاکستری، نقرهای و بژ تولید نموده تا کماکان سه حق انتخاب برای خریداران وجود داشته باشد. سه رنگی که همانند آیفون 5s تکرار شده و باز هم خبری از رنگ مشکی در این مدل نیست. اما موردی که انتظارش را نداشتیم، خشپذیری کمتر این گوشی نسبت به مدلهای قبلیست. در کل مدتی که این گوشی را تست میکردیم، هیچ خط و خشی در استفاده معمول بر روی آن حک نشد. جالب اینکه در زمان آیفونهای 5 و 5s در همین حین خط و خشهایی بر روی گوشیها نقش بسته بودند.
نگاهی به اطراف گوشی که داشته باشیم، در قسمت جلویی صفحهنمایشی را میبینیم که در بالا و پایین آن به میزان کافی فضای خالی وجود دارد! در ابعادی کمتر از آیفون 6، الجی توانسته در Nexus 5 یک صفحهنمایش 5 اینچی را جای دهد که به دلیل همین کم کردن فضای اطراف صفحهنمایش بوده. اما در این فضا، در قسمت بالایی میتوان دوربین مکالمات تصویری، سنسور مجاورت و بلندگو را مشاهده نمود. قسمت پایینی هم که فقط میزبان کلید هوم معروف اپل است.
اما یکی از مهمترین تغییرها در چیدمان کلیدها در این گوشی اتفاق افتاد. کلید پاور که پیشتر بر روی لبه بالایی قرار داشت، به سمت راست بدنه منتقل شد تا با توجه به بلندتر شدن طول بدنه، دسترسی به آن برای کاربران راحتتر شده باشد.
در پایان، باید گفت که امسال هم اپل گوشیهایی تولید نمود که در زمان ورودشان به بازار، قدرتمندترینهای بازار هستند. پردازشگر گرافیکی PowerVR عملکردی بهتر از نمونههای مشابهش یعنی Adreno 420 که بر روی غولهای Snapdragon 805ای بازار قرار دارند به نمایش گذاشت و پردازنده 2 هستهای 64 بیتی اپل هم برتریاش را به رخ 4 هستهایهای Krait 400 بازار کشید تا باز هم در زمینه عملکرد سختافزاری، کاربران امسال اپل هم نگرانیای نداشته باشند. اپل کماکان باید در این بخش خود را مدیون سیستمعامل انحصاریاش بداند که میتواند با بهرهگیری از حداکثر توانایی سختافزار، چنین نتایجی را رقم بزند.
پس باز هم اپل با حداقل سختافزار، حداکثر خروجی را به کاربرانش تحویل میدهد تا کماکان در مورد برترین عملکرد سختافزاری، جای شک و شبههای باقی نگذارد.
اما راههای ارتباطی بیسیم این گوشی، از همیشه کاملتر است. شبکههای 3G و 4G با تعداد باندهای بیشتر از همیشه توسط این گوشی پشتیبانی میشوند. همچنین، سرعت Wi-Fi در این گوشی با وجود پشتیبانی آن از استاندارد ac بسیار بهتر از قبل شده. Bluetooth نسخه 4 هم که حضور دارد و البته NFC هم بالاخره به این گوشی راه پیدا کرد. البته از NFC این گوشی فقط میتوان برای پرداختهای آنلاین توسط ApplePay استفاده نمود که چندان زمان نزدیکی برای استفاده از این قابلیت در ایران متصور نیستیم. درگاه ارتباطی این گوشی هم مانند گذشته Lightning است و کماکان متاسفانه از USB On The Go پشتیبانی صورت نمیپذیرد.